Religion og psykiatri

Religion og psykiatri - Irvin D. Yalom | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Irvin D. Yalom
DIMENSJON
8,39 MB
FILNAVN
Religion og psykiatri.pdf
ISBN
1967276534446

BESKRIVELSE

"Religion? Jeg? Du vet jo at jeg betrakter meg selv som praktiserende ateist," svarte Dr. Irvin D. Yalom da han ble tildelt Oscar Pfister-prisen av komiteen for religion og psykiatri - som kvitterte med å mene at Yalom nettopp har viet sitt liv til religiøse spørsmål. Og slik ordet terapi stammer fra det gammelgreske therapon og betyr en som står til tjeneste og hjelper en annen - og ordet religion er knyttet til religare som tilsier at noe bindes sammen - finnes kanskje fellesnevneren mellom psykoterapeutiske og religiøse spørsmål: om angsten for døden og sosial isolasjon, om frihet og meningen med livet. Denne lille boken innholder Yaloms foredrag om forholdet mellom eksistensiell psykoterapi og religiøs sjelesorg, og presenterer et forord av en som kjenner Yalom godt: Finn Skårderud.

Yalom da han ble tildelt Oscar Pfister-prisen av komiteen for religion og psykiatri - som kvitterte med å mene at Yalom nettopp har viet sitt liv til religiøse spørsmål. Religion og psykiatri » Samfunn og verden » Generell debatt; Logg inn for å følge dette . Følgere 1.

Anonym; Medlem; 152 948 9 616 Skrevet Mars 10. Kiil og Hanevik er imidlertid enige om at det er spesielt utfordrende å skille religionen fra sykdommen når pasienten har en psykose. Det har også Jens Ivar Nergård ved UiT erfart.

RELATERTE BØKER