Livsmestring i skolen

Livsmestring i skolen - Anne Sælebakke | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Sælebakke
DIMENSJON
12,24 MB
FILNAVN
Livsmestring i skolen.pdf
ISBN
3863556112418

BESKRIVELSE

Livsmestring i skolen setter læreplanens tverrfaglige tema Folkehelse og livsmestring inn i et relasjonelt perspektiv, med utgangspunkt i lærer-elev-relasjonen. Boken tar opp grunnleggende livsmestringstemaer, som evnen til å være i kontakt med seg selv og med andre, evnen til å utvikle empati og samhørighet, og evnen til å samarbeide og å bidra til fellesskapet. I skolen utvikler elevene livsmestringskompetanse i samspill med trygge lærere og andre fagpersoner, gjerne ved hjelp av oppmerksomt nærvær - mindfulness. Boken er praktisk rettet og gir konkrete verktøy både til trening av relasjonskompetanse og til arbeidet med livsmestring og helse i skolen. Målgruppene er lærerstudenter, lærerutdannere og lærere. Boken er også aktuell for spesialpedagoger, veiledere, skoleledere og helsesøstre og andre som arbeider med barn og unge, eller som er interesserte i temaet.

Temaet for denne studien er læreres refleksjoner om egen rolle og praksis knyttet til fagfornyelsen og folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tema i skolefagene. Altså at livsmestring og folkehelse blir redusert til at elevene skal forbrenne flere kalorier og bli «fit». Tiltak med et slikt fokus vet vi kan føre til marginalisering av elever som ikke finner seg til rette i slike tradisjonelle (idretts) aktivitetsformer.

Boken tar opp grunnleggende livsmestringstemaer, som evnen til å være i kontakt med seg selv og med andre, evnen til å utvikle empati og samhørighet, og evnen til å samarbeide og å bidra til fellesskapet. Denne masteroppgaven vil bli tilgjengelig 20.5.2020. Temaet for denne studien er læreres refleksjoner om egen rolle og praksis knyttet til fagfornyelsen og folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tema i skolefagene. Altså at livsmestring og folkehelse blir redusert til at elevene skal forbrenne flere kalorier og bli «fit».

RELATERTE BØKER