Hva er middelalderen

Hva er middelalderen - Leidulf Melve | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leidulf Melve
DIMENSJON
6,46 MB
FILNAVN
Hva er middelalderen.pdf
ISBN
4585580875281

BESKRIVELSE

En kort introduksjon til en fascinerende historisk periode og innsikt i hvordan historisk kunnskap blir til. Hva er middelalderen? Ble vi ikke ferdig med den på 1500-tallet? Nei, svarer Leidulf Melve, middelalderen lever i beste velgående. Game of Thrones og Harry Potter er bare noen eksempler på hvordan middelalderen gis nytt liv over 500 år etter at perioden tok slutt. Svaret på hva middelalderen er, avhenger av hvem du spør. Denne boken gir fire ulike svar. Det første er romantisk og har edle riddere i hovedrollen, det andre er dystert, preget av strenge paver og blodige korstog, det tredje viser hvor moderne perioden var og det fjerde viser ukjente sider ved middelalderen. Sammen sier de noe om hvorfor perioden er viktig for vår verdensforståelse i dag. Slik får leseren både en kort introduksjon til viktige sider ved middelalderen og innsikt i hvordan historisk kunnskap blir til. Leidulf Melve (f. 1972) er professor i historie ved Universitetet i Bergen.«Mens fagfolk pleier å skrive om middelalderen på en tung og truende måte, vil denne bokens tilgjengelige og fengende stil oppmuntre folk uten fagbakgrunn til å fordype sine interesser i temaet. Videre tilbyr boken enkle og koherente forklaringer for de høyst komplekse emnene som venter på ferskmatrikulerte historiestudenter, og vil dermed komme spirende historikere til gode. Selv om etablerte fagfolk neppe vil oppdage ukjente fakta eller teser, bør boken likevel motivere dem til å revurdere sine globale perspektiver på historie og spørre seg selv hvordan fallstudiene deres bidrar til å forstå bedre hva middelalderen egentlig var.» Ian Grohse, «Historisk tidsskrift»

500-1500. Byvekst er et eksempel på en langsom prosess. Byveksten foregår gjennom hele middelalderen.

Betegnelsen var myntet på det de oppfattet som den mørke, barbariske perioden fra 500 til 1500 - mellom antikken og renessansen. Vi mennesker er monstre.» Har lett etter seksuell vold. Ljungqvist, historikeren ved Stockholms Universitet, kan fortelle mer om hvordan samfunnet så på seksuelle overgrep i middelalderen: - Siden voldtekt var en så ytterst alvorlig forbrytelse i middelalderen, er det lite som taler for at det kan ha vært vanlig. Gjennom store deler av middelalderen var den vanligste samfunnsformen det vi kaller føydalisme.

RELATERTE BØKER