Kalv

Kalv - Ingvild Skorpen Bøge | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingvild Skorpen Bøge
DIMENSJON
12,50 MB
FILNAVN
Kalv.pdf
ISBN
9403542166315

BESKRIVELSE

Du trenger ikke være kokk for å lage mat med KALV, men du vil antakelig fort føle deg som en! Kalvekjøttet er lyst, lett, delikat og mørt og har fått en renessanse i det norske kjøkken. På bestemors tid var KALV en selvfølge i norsk kosthold, og nå har vi igjen fått øynene opp for denne delikatessen. Småretter, middag, fingermat og festmat. Har du hele dagen eller bare ti minutter til gjestene kommer, så finner du matretten å servere i KALV. Denne kokeboken dekker alt om KALV, ikke minst vår tids krav om etisk kjøttproduksjon. Rettene er godt utprøvd og ingrediensene finner du i butikken på hjørnet. Dette er en kokebok for alle. Gled deg, gled familien, imponer gjestene - servér KALV! Ingvild S. Bøge var utdannet kokk i 1991. Hun samlet erfaring fra forskjellige Bergensrestauranter og to år som kjøkkensjef i Hellas, før hun i 1996 etablerte seg som kjøkkensjef og eier av Spisekroken på Klosteret i Bergen. I hele 2003 var hun engasjert som bondelagskokk for å utvikle nye retter av kalv. Ingvild eier og driver Spisekroken i Bergen. Av populære spesialiteter kan nevnes gourmetkalv og geitekilling. Spisekrokens gjester er en skare av trofaste stamgjester og tilfeldige lykkelige besøkende. En glad ung mann har skrevet sine opplevelser i gjesteboken: Kjære Spisekroken I dag droppet vi grilling og gikk heller og spiste killing Nydelig! Mamma spiste villsvin og mormor spiste kalv. Det var så godt at de skalv... Theo 12 år

1 stk sjalottløk ... Slik lager du entrecôte av kalv med asparges og morkelkrem. 1.Bløtlegg morklene (et par timer) i rikelig med vann.

I melkeproduksjonen lar man ikke kalven suge moren, men lar den få råmelk (morsmelk) de første dagene for å få i seg immunoglobuliner som gir kalven passiv immunitet og motstandsdyktighet mot sykdommer og infeksjoner. Kalv (av norrønt kalfr) er eit namn for avkom hjå storfe og visse andre jortarar. Ein kalv kjem til verda ved kalving.Ein storfekalv blir rekna med som kvige eller ungdyr når han er over eitt år..

RELATERTE BØKER