Den første sten

Den første sten - Carsten Jensen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Carsten Jensen
DIMENSJON
4,24 MB
FILNAVN
Den første sten.pdf
ISBN
1550245047527

BESKRIVELSE

Carsten Jensen er i høst tilbake med en internasjonal begivenhet av en fortelling. For snart 20 år siden slo han igjennom med reiseskildringen Jeg har sett verden begynne. For snart 10 år siden gjenoppfant han seg selv som forfatter med sjøfartsromanen Vi, de druknede. Nå er han tilbake med Den første sten - en storslått, klassisk roman om krigens vesen, fortalt som en moderne thriller. Troppen vi følger, møtes i Afghanistan for å tjenestegjøre under NATOs kommando. De kampklare soldatene skal ledes av danske offiserer uten krigserfaring. I maktvakuumet som oppstår, står den karismatiske Schrøder frem og innfører belønningssystemer som er hentet fra krigsspillene de slår ihjel ventetiden med. Alt de opplever, skal filmes. Med kamera på hjelmene dokumenteres soldatenes hverdagsliv og kamphandlinger for å lagres i nettskyen som et minnesmerke over de falne og de levende. Den parallelle virkeligheten de unge soldatene skaper, skal imidlertid vise seg å bli fatal. Merkelige hendelser begynner å ramme familiene deres i København. En dag forsvinner flere av dem sporløst. Er de drept, har de gått over til fienden, er de blitt terrorister? Og hvem er egentlig Schrøder?Den første sten er et intenst drama av bibelske dimensjoner, hvor det blir stadig mer krevende å skjelne mellom godt og ondt, venn og fiende, og hvor afghansk stammejustis og skandinavisk moralisme virvles sammen i en dødsdans av blodhevn. Med Den første sten har krigen i Afghanistan fått sin store nordiske roman, og norske lesere har fått en oppslukende thriller mettet med mening.

Det betyder blandt andet, at den som værk drives frem af sit plot, der er fyldt med overraskende twists, komplekse forbindelser - og ikke så lidt chokeffekt. Å kaste den første sten. Er det ikke mye tilfeldigheter og skjebne å takke for at noen blir gode borgere og staute familiemennesker, mens andre tryner i full offentlighet? spør Halvor Nordhaug. «Den første sten» ligg fjernt frå dekorativ politisk retorikk og iherdige forsøk på å finne positive resultat av krigføringa i Afghanistan. Derfor er «Den første sten» også et lysende eksempel på hvordan skjønnlitteraturen på sitt beste har et virkningseffekt få om noen andre kunstuttrykk kan gjøre den etter.

Da kom de skriftlærde og fariseerne med en kvinne som var grepet i ekteskapsbrudd. Den første sten er båret af et vidt forgrenet spændingsplot, der konstant sender de danske soldater ud ad nye spor, som dog ikke bringer dem nærmere et mål, men blot åbner for nye spor og spekulationer. For så vidt giver formen mening. Den første sten Greenzone befinner seg, kamparenaen med gårder omkranset av murer, maisåkre og levegger, en leirete labyrint full av muligheter for bakholdsangrep. Den første sten er et intenst drama av bibelske dimensjo.ner, hvor det blir stadig mer krevende å skjelne mellom godt og ondt, venn og fiende, og hvor afghansk stam.mejustis og skandinavisk moralisme virvles sammen i en dødsdans av blodhevn. Få Den første sten af Carsten Jensen som bog på dansk - 9788702167931 - Bøger rummer alle sider af livet.

RELATERTE BØKER