Usynlig i krig og fred

Usynlig i krig og fred - Britt Tove Berg Brestrup | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Britt Tove Berg Brestrup
DIMENSJON
10,15 MB
FILNAVN
Usynlig i krig og fred.pdf
ISBN
8431457476818

BESKRIVELSE

Solveig er den introverte kvinnen, perfekt som operatør under krigen, taus under tortur og usynlig i fangenskap. Hun arbeidet i fagbevegelsen, og det illegale motstandsarbeidet og livet som krigsfange på Grini og i Ravensbruck bidro til å skape hennes komplekse personlighet. Kjærligheten og lojaliteten til fedrelandet er sterkere enn fortvilelsen når illusjoner som har holdt henne i live, brister ved hjemkomsten. Torturen og lidelsene fortrengte hun helt til hun ble 75 år. Solveig gir en ny forståelse for hva krigen kostet for en «vanlig» motstandskvinne. Hun er også et eksempel på at noen gjør som de gjør fordi det er det eneste rette. Datteren er sterkt påvirket av morens historie, og overtok som «tidsvitne» da moren døde. 80 år etter at Norge ble okkupert, og 75 år etter frigjøringen av Norge, tilfører Solveigs historie norsk krigshistorie et viktig perspektiv og gir et verdifullt tilskudd til litteraturen om de glemte krigsheltene. Forfatteren Britt Tove Berg Brestrup er pensjonert oberst med erfaringer fra internasjonale militære oppdrag for Forsvaret i FN og NATO, og sivile humanitære oppdrag for Norges Røde Kors og Utenriksdepartementet i Midtøsten og på Balkan.

Da fredsbudskapet nådde Sjølingstad i mai 1945, oppstod en impulsiv markering i bygda! Fabrikken feira freden ved å blåse i dampfløyta i lang tid, og folk i bygda gikk i tog «rundt veien»! - Vi er i krig. Fienden er der, usynlig og ikke mulig å fange, sa president Emmanuel Macron i en tale til folket mandag kveld.

Etter lang tid sykdom fikk vi melding om professor i sosialpsykologi og kulturpsykologi og en utholdende forkjemper for fred og avspenning gikk ut av vår tid. Ja, tolkningen rommer også den store helheten, kampen mellom lys og mørke, mellom Kristus og Satan, som gjennomsyrer Bibelen, men kommer klart til syne i NT. Visst er det en krig, synlig og usynlig, og vi er innblandet, alle sammen.

RELATERTE BØKER