Da fascismen kom til Norge

Da fascismen kom til Norge - Terje Emberland | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Emberland
DIMENSJON
7,2 MB
FILNAVN
Da fascismen kom til Norge.pdf
ISBN
4905741966410

BESKRIVELSE

Sommeren 1927 var Oslos største møtelokale fylt til trengsel da den kontroversielle børsspekulanten og grossisten Karl Meyer stiftet Den Nasjonale Legion, den første norske fascistbevegelse. Da Meyer forlangte at Stortinget ble avsatt og at det ble innsatt en diktatorisk regjering som kunne få bukt med gjeldskrisen og knuse arbeiderbevegelsen, klatret verdige Oslo-borgere opp på stolsetene i jubelrus. Den Nasjonale Legions korte levetid fra sommeren 1927 til våren 1928, med sine rabaldermøter, demonstrasjoner, gatekamper og brutale overfall, er både ukjent, spennende som en kriminalroman og til tider ufrivillig komisk. Boken presenterer for første gang denne historien, inkludert portretter av legionens svært fargerike lederskikkelser, som den talentfulle forfatteren og samfunnsdebattanten Erling Winsnes og «Norges sterkeste mann», sirkusdirektør Karl Norbeck. I tillegg gir den et levende bilde av "det nervøse" 1920-tallets politiske-, sosiale- og kulturelle liv, noe som belyser hvorfor fascismen på denne tiden virket appellerende på overraskende mange nordmenn.

Da Meyer forlangte at Stortinget ble avsatt og at det ble innsatt en diktatorisk regjering som kunne få bukt med gjeldskrisen og knuse ... Pris: 302,-. innbundet, 2015.

Den blir som regel plassert på den ytterste høyresiden i et tradisjonelt venstre-høyre-spektrum, men fascister anser seg selv å tilhøre en «tredje ... Selv om fascismen hadde mange negative virkninger og ringvirkninger, kom det også gode ting ut av fascismen. Som nevnt tidligere ble det både ro og orden i et land med ineffektivt styre og forbedring i en skrantende økonomi etter en belastende krig.

RELATERTE BØKER