Norsk personnamnleksikon

Norsk personnamnleksikon - Kristoffer Kruken, Ola Stemshaug | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kristoffer Kruken, Ola Stemshaug
DIMENSJON
7,79 MB
FILNAVN
Norsk personnamnleksikon.pdf
ISBN
9763439014481

BESKRIVELSE

Det mest omfattande namneleksikonet i Norden. Inneheld meir enn 10 000 norske fornamn med tyding av namna. Ein får oppgitt alder på namna, kvar dei kjem frå og utbreiing frå mellomalderen til i dag. Boka inneheld også opplysningar om namnetypar, namnelov og namnedagar. Ho passar for namne- og slektsgranskarar, tilsette i offentleg forvaltning og andre med interesse for namn, språk og historie.

Med to millioner brukere i måneden og 300 000 leste artikler hver dag er leksikonet Norges største nettsted for forskningsformidling. Leksikonet er eid av de norske universitetene og flere ideelle stiftelser/organisasjoner. Kruken, Kristoffer og Ola Stemshaug: Norsk personnamnleksikon.

En av de første kjente personene med navnet er stormannen Erling Skakke (1115-1179). Erling var et vanlig navn i Norge i middelalderen.

RELATERTE BØKER