Arne Næss

Arne Næss - Truls Gjefsen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Truls Gjefsen
DIMENSJON
4,39 MB
FILNAVN
Arne Næss.pdf
ISBN
6116874323874

BESKRIVELSE

I denne første biografien om Arne Næss viser forfatter Truls Gjefsen mannen i helfigur, med sine paradokser, sin lekenhet og vitenskapelige briljans. Vi følger veien fra rikmannshjemmet via en akademisk lynkarriere til en posisjon der han nærmest avviser begge miljøene. Under ligger spørsmålet om hvordan han kunne bli en slags nasjonal maskot - kjent for å bokse med journalistene og ikke minst filosofere med dukken Timotei. På sine eldre dager ytret han seg kritisk om sin "Panzercharakter", men hvem var han bak panseret?

Aktiv fjellklatrer, ledet flere ekspedisjoner i Pakistan. Skrev fagbøker, filosofihistorie og livsfilosofiske bøker.

oktober i år. Arne Næss skrev at han valgte stedet for å dyrke «det autentiske livet, med anledning til langvarig konsentrasjon.» Her kunne han realisere sitt ideal om «minimum brenselforbruk, maksimum utsikt, minimum trivialitet, maksimum egenverdi, minimum snikksnakk, maksimum dybdeboring.» Arne Næss (1912-2009) var professor i filosofi og forfatter. Regnes som grunnleggeren av dypøkologien.

RELATERTE BØKER