Boken om damenes by

Boken om damenes by - Christine de Pisan | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Christine de Pisan
DIMENSJON
6,98 MB
FILNAVN
Boken om damenes by.pdf
ISBN
9692938056738

BESKRIVELSE

Christine de Pisan regnes som verdens første feministiske forfatter. Hun ble født i senmiddelalderens Venezia i Italia 1365 og døde ca. 1430 i Paris. I hovedverket Boken om damenes by (utgitt 1405) kritiserer Christine skarpt datidens forfattere, filosofer og talsmenn som høyrøstet rakket ned på kvinner og som erklærte at de var fulle av fordervelse og ondskap. I allegoriske og symbolske vendinger viser hun gjennom en lang rekke eksempler hentet fra historie, sagn og myter viktigheten av kvinners bidrag til samfunnet. Boken om damenes by er i sin form et tidløst politisk og litterært mesterverk og ble nylig kåret av The Guardian til å være blant de 100 viktigste sakprosabøker gjennom alle tider! Foreligger med dette for første gang i norsk oversettelse.OVERSATT OG MED ETTERORD AV JAN W. DIETRICHSON

I allegoriske og ... Kjøp Boken om damenes by fra Tanum Christine de Pisan regnes som verdens første feministiske forfatter. Hun ble født i senmiddelalderens Venezia i Italia 1365 og døde ca.

DIETRICHSON. Boken om damenes by; Bevingede ord; Tyven, tyven skal du hete; Onkels drøm; Haust-vrimlebok; Helgas dagbok; Doktor Dahlqvists kokebok; Latinsk ordbok; Jesusbønnen; Samfunnskritikk og moralisering; Synden; Korrigere og anerkjenne; Luka og livets flamme; Sammen til det siste; Uten vesentlige feil eller mangler; I beverens rike; Stressmestring Alexander McCall Smith (født 24. august 1948 i Zimbabwe) er en britisk forfatter og professor emeritus i medisinsk juss ved University of Edinburgh i Edinburgh..

RELATERTE BØKER