Fellesskap og bønn

Fellesskap og bønn - Dietrich Bonhoeffer | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dietrich Bonhoeffer
DIMENSJON
4,70 MB
FILNAVN
Fellesskap og bønn.pdf
ISBN
5286285212026

BESKRIVELSE

De to bøkene som her foreligger i ett bind hører til Dietrich Bonhoeffers senere produksjon. Et liv i fellesskap utkom første gang i 1939, og hans innføring i Salmenes bok, Bibelens bønnebok, som kom i 1940, er den siste han fikk utgitt før han fikk endelig skriveforbud av nazimyndighetene. Begge bøkene har tilknytning til Bonhoeffers arbeid og tenkning som rektor ved et av Bekjennelseskirkens prekenseminarer. Derfor hører de sammen. Kirken må til enhver tid tenke gjennom hvordan den best kan leve i fellesskap og bønn for å utføre sin tjeneste i verden. Med sine skarpe analyser og radikale tanker utfordrer Dietrich Bonhoeffer også vår tids kristne.

Bønnene springer ut av en oppfatning om at mennesket kan kommunisere med guddommen, både som enkeltmenneske og som fellesskap. I jødisk tradisjon er det å be både en måte å vise glede på, men også en måte å uttrykke anger og ønske om tilgivelse.

Kirken må til enhver tid tenke gjennom hvordan den best kan leve i fellesskap og bønn for å utføre sin tjeneste i verden. Begge bøkene har tilknytning til Bonhoeffers arbeid og tenkning som rektor ved et av Bekjennelseskirkens prekenseminarer. Derfor hører de sammen.

RELATERTE BØKER