Fredrik Barth

Fredrik Barth - Thomas Hylland Eriksen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thomas Hylland Eriksen
DIMENSJON
5,86 MB
FILNAVN
Fredrik Barth.pdf
ISBN
6965648943923

BESKRIVELSE

Fredrik Barth er Norges og Skandinavias fremste sosialantropolog, en av verdens mest siterte og innflytelsesrike antropologer fra 1950-tallet til i dag, og en viktig premissleverandør i nyere samfunnsvitenskap generelt. Berømte sosialteoretikere som Giddens og Bourdieu har forholdt seg til Barths metodelære og analytiske perspektiver, og han ble i sin tid hyllet av den store sosiologen Erving Goffman som en vesentlig fornyer av studiet av sosialt liv.«Thomas Hylland Eriksen's magisteral, admiring, and unpretentious intellectual biography - a remarkable fitting tribute to Barth, cast in a style that also magnificently reflects Barth's own persona.»Michael Herzfeld, Norsk Antropologisk TidsskriftThomas Hylland Eriksens bok om Fredrik Barth er biografisk, idéhistorisk og dialogisk. Hovedhensikten med boka er å vise hvilken betydning Barths forskning har hatt i antropologien, samt å kommentere hvilken betydning den burde få utenfor antropologien. Et fag som handler om mennesket er lite verdt dersom det ikke kan kaste kritisk lys over menneskets selvforståelse, ifølge forfatteren.Boken er en kritisk hyllest, og slik Barths egne tekster ofte har vært skrevet med et polemisk mål, presenterer Hylland Eriksen ideene hans kritisk og uten å legge skjul på egne og andres innvendinger. En slik fremstilling er selvfølgelig i Barths ånd. For ham har det alltid vært viktigere å søke sannheten enn å få rett. "Dette er ei særs god bok. Hadde eg vore meldar i ei viss tabloidavis, ville ho ha fått ein seksar."Arild Pedersen, Dag og Tid"Hylland Eriksens overblikk over forskningsfeltet, kombinert med formidlingsglede og kreativ kritikk av Barths metode, gjør boka til sjeldent god norsk sakprosa. Nærmest som i en spenningsroman, slutter kapitlene med cliffhangere som bringer leseren videre i et forskerliv av store omskiftninger."Tom Egil Hverven, Klassekampen"Å lese boken minner om opplevelsen av å være ung universitetsstudent, og gradvis bli innviet i hvem de viktige personene innen ens fagfelt er, hva de står for og hvem som er på talefot."Bår Steinvik, Morgenbladet"I en klar og varm fortelling om fagpersonen og mennesket Fredrik Barth deler forfatteren sin kjærlighet til Norges fremste sosialantropolog med sine lesere".Stein Tønnesson, Apollon

Send blomster til Fredrik Barth; Se hva Professor Hansteens gate 64, 64 ble solgt for og tidligere eiere - Eiendomspriser.no; Send flyttemelding Fredrik Barth er Norges og Skandinavias fremste sosialantropolog, en av verdens mest siterte og innflytelsesrike antropologer fra 1950-tallet til i dag, og en viktig premissleverandør i nyere samfunnsvitenskap generelt. Berømte sosialteoretikere som Giddens og Bourdieu har forholdt seg til Barths … Fredrik Barth, född 22 december 1928 i Leipzig i Tyskland, död 24 januari 2016 [1] i Oslo, var en norsk socialantropolog.Han var son till geologen Thomas Barth..

Det virker som om mange tror at de rene karikaturer er nok til å beskrive andre folk enn seg selv. Fredrik Barth er Norges og Skandinavias fremste sosialantropolog, en av verdens mest siterte og innflytelsesrike antropologer fra 1950-tallet til i dag, og en viktig premissleverandør i nyere samfunnsvitenskap generelt. Berømte sosialteoretikere som Gidde Kontaktinformasjon for Naprapatklinikk Vest Fredrik Barth Bergen, telefonnummer, adresse, se informasjonen om firmaer. Fredrik Barth har 13 års erfaring innenfor Naprapati .

RELATERTE BØKER