Språk og historie

Språk og historie - Tore Janson | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Janson
DIMENSJON
3,67 MB
FILNAVN
Språk og historie.pdf
ISBN
8941101790531

BESKRIVELSE

Hva er egentlig et språk? Fantes det flere språk tidligere? Hvor lenge har det eksistert språk? Når ble norsk et eget språk? Kommer de små språkene i verden til å leve videre, eller vil alle mennesker i verden snakke engelsk eller kinesisk om 200 år? Boka tar leseren med på en oppdagelsesreise som begynner for et par millioner år siden og strekker seg langt inn i framtida. Vi starter da menneskene på jorda var jegere og sankere. Ingen vet akkurat når språkene oppstod, men i minst 40 000 år (og kanskje veldig mye lenger) tror man det har eksistert minst like mange og like avanserte språk som nå. Underveis ser vi nærmere på en del store og kjente språk, som gresk, latin, italiensk og engelsk. Mange små og ukjente språk er også omtalt, som khoisanspråket som snakkes i Kalahariørkenen og kreolspråk fra Vestindia. Hvert språk har sin historie og sin skjebne. Tore Janson har skrevet flere bøker, på norsk foreligger fra før Latin. Kulturen, historien, språket (2004), som har solgt i store opplag og blitt utgitt i en rekke land og Romerinner og romere. Livet i Romerriket (2006). Janson har vært professor i latin ved Universitetet i Gøteborg og også undervist ved University of California.

Og dialogen er derfor tidvis på et helt annet språk enn moderne norsk. Det er ingen tilfeldighet: - Vi ønsket at universet skulle fungere som en slags allegori over et flerkulturelt samfunn, og dette med morsmål er en viktig del av identiteten til folk som lever i eksil - det at man har et språk man deler med de med samme bakgrunn, men som majoriteten ikke ... Historie-, språk- og litteraturforskning.

Av de tre offisielle samiske språkene nordsamisk, lulesamisk og sørsamisk, er førstnevnte den mest brukte. Rundt 90 % av de som snakker et samisk språk, snakker nordsamisk.

RELATERTE BØKER