Pilegrim gjennom Europa

Pilegrim gjennom Europa - Øivind Østang | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øivind Østang
DIMENSJON
7,22 MB
FILNAVN
Pilegrim gjennom Europa.pdf
ISBN
6675538346435

BESKRIVELSE

Fra 13. mai til 1. oktober 2015 vandret Øivind Østang fra Oslo som pilegrim gjennom Europa, fra Frederikshavn i Nord-Jylland til sentrum i den kristne kulturkrets: Roma. Her er beretningen dag for dag, slik han rapporterte på Facebook underveis. I tekst og bilder formidler han det han så og tenkte der og da, gjennom de samme landskap som nordiske pilegrimer vandret i århundrer inntil den lutherske reformasjonen stanset dem på 1500-tallet. På Jylland og gjennom Schleswig-Holstein fulgte han den gamle hovedveien som nå igjen er blitt vandringsvei: Hærvejen og Ochsenweg. Fra Stade ved Hamburg fulgte han den nymerkede versjonen av en gammel hovedvei gjennom Tyskland, Østerrike og Italia: Via Romea Germanica. To uker bak ham fulgte stafettvandringen Pilgrims Crossing Borders, fra Trondheim til Roma. Østang er den første som har gått Via Romea Germanica sammenhengende fra Stade til Roma. Men også i nyere tid har det gått folk før ham fra Norge og sørover. I 2011 gikk Ole Gjerdrum Oslo - Roma via Köln og Rheims. I 1929 gikk Olav Gullvåg, han som senere skulle skrive Spelet om Heilag Olav, med sin familie fra Skagen i Nord-Jylland til Mori i Nord-Italia. Dagsrapportene rammes inn av begrunnelse for vandringen, fakta om veiene og tanker om tidens økende interesse for å vandre langsomt mot hellige steder igjen.

På denne siden ønsker vi å inspirere og hjelpe deg med å komme igang med din pilegrimsvandring, både som ny og som erfaren pilegrim. Pilegrimsvegen til Santiago de Compostela er blitt veldig populær blant nordmenn. - Den franske pilegrimsveien, Via Francigena, som går gjennom Italia, er minst like fin, mener Lise Foss, som ... Kystpilegrimsleia er namnet på pilegrimsvegen som går langs vestkysten av Noreg og ender i Nidarosdomen i Trondheim..

Ble åpnet til Olsok 1995. Leden går gjennom vakkert kultur- og naturlandskap i Hole/Ringerike mot Norderhov kirke, over Haugsbygd (Haug kirke) frem mot Jevnaker kommune og videre over Hadelandsbygdene.

RELATERTE BØKER