Tarjei Vesaas' symbolverden

Tarjei Vesaas' symbolverden - Per Arne Evensen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Arne Evensen
DIMENSJON
9,36 MB
FILNAVN
Tarjei Vesaas' symbolverden.pdf
ISBN
3815516556872

BESKRIVELSE

Når en skal avdekke symbolene i en Vesaas-tekst, så har forfatteren ofte gjort oppgaven lettere ved å la tekstens hovedsymbol bli tekstens tittel - det gjelder de fleste av romantitlene fra første til siste bok og svært mange av novelletitlene. Ellers er det viktigste prinsippet såkalt redundans, det vil si hyppig bruk og, kan en føye til, sentral plassering. Identifiseringen av sym.bolene byr sjelden på store problemer - især ikke når en kjenner forfatteren eller har trening. Tolkingen av dem vil vi derimot tro nesten alle er glad for å få hjelp til. Siden Vesaas, i likhet med så mange nordiske diktere, er nært knyttet til naturen og elementene, er den franske filosofen Gaston Bachelard sikkert den beste veilederen en kan ønske seg.

He was ... Tarjei Vesaas: Fuglane Den norske høymodernisten Tarjei Vesaas (1897-1970) er kjent for sine prosalyriske og symbolrike romaner. Karakterene hans er ofte ensomme og isolerte, og de gir leseren et annet blikk på verden og virkeligheten enn det som er vanlig. Fuglane (1957) er nok meisterverket til Tarjei Vesaas.

Vesaas er født i 1897, og var altså 39 år, da denne samlingen kom ut. Han hadde da vært i gift i to år, med Haldis Moren Vesaas, det vakreste kjærlighetsforholdet i norsk litteraturhistorie.

RELATERTE BØKER