Innføring i historiebruk

Innføring i historiebruk - Jan Bjarne Bøe, Ketil Knutsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Bjarne Bøe, Ketil Knutsen
DIMENSJON
9,95 MB
FILNAVN
Innføring i historiebruk.pdf
ISBN
7059055908926

BESKRIVELSE

Innføring i historiebruk viser hvordan en kultur eller et samfunn bruker fortiden i form av minnesmerker, høytidsdager, undervisning, festivaler eller reklame. Utgangspunktet for boken ligger følgelig mer i nåtiden enn i fortiden; det er samtidens bruk av fortiden som har interesse. Å arbeide med historiebruk setter oss i stand til å forstå hvordan fortidig historie tilpasses konkrete behov i nåtiden. Boken består av en rekke eksempler på - og drøftinger av - historiebruk: den kommersielle, offentlige, politiske og underholdende historiebruken - i tillegg til skolens bruk av historie i lærebøker. På denne måten får studentene innsyn i hvordan fortiden benyttes og aktualiseres. Samtidig får de innsikt i hvordan ulike aktørers bruk av historie kan fremme økonomiske, kulturelle eller ideologiske interesser

I denne ukas blogginnlegg er fokuset på hvordan historiefaget har blitt brukt i offentlige institusjoner som museer, og skoler, samt historiebruk i massemedia og hvordan historiebruk har utviklet seg gjennom årene. Aller først vil vi greie ut om begrepet historiebruk, som er… I dette innlegget skal gruppen utdype seg om de syv forskjellige typene historiebruk og hva de forskjellige typene innebærer, hvor den blir brukt, av hvem blir den tatt i bruk av og i hvilken effekt de forskjellige typene har.

Å arbeide med historiebruk setter oss i stand til å forstå hvordan fortidig historie tilpasses konkrete ... 2012 Innføring i historiebruk. Forfatter sammen med Jan Bjarne Bøe.

RELATERTE BØKER