Å skape seg selv

Å skape seg selv - Per Erik Arnesen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Erik Arnesen
DIMENSJON
4,42 MB
FILNAVN
Å skape seg selv.pdf
ISBN
2739226180143

BESKRIVELSE

Å skape seg selv handler om det moderne dannelsesprosjektet: Hvordan vi alle har en utfordring i å skape oss selv og å utvikle og regulere vår egen selvfølelse. I denne prosessen står vi overfor sterke indre krefter som både kan være konstruktive og destruktive. Disse kreftene er beskrevet i litteratur og ikke minst i religion gjennom århundrer. I kristendommen har de vært formulert som de syv dødssynder: stolthet, misunnelse, sinne, likegyldighet, grådighet, fråtseri og lyst. Denne boken prøver å gi et psykologisk perspektiv på de syv dødssynder og hvordan de innvirker på dette dannelsesprosjektet. Per Erik Arnesen er født i Bergen i 1950 og er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen fra 1978. Han har arbeidet på flere områder innen psykisk helse og er spesialist i klinisk psykologi. Han har også vært organisasjonspsykolog med hovedfokus på lederutvikling og har i 20 år arbeidet som selvstendig praktiserende psykolog. De siste 12 årene har han vært en del av psykologfelleskapet Colosseum Psykologsenter i Oslo.

SÅ LENGE det finnes mennesker, vil det finnes sladder. Sannsynligvis vil ikke engang den fullkomne, nye verden som det er profetert om i Bibelen, være fri for sladder. Det var for eksempel en ungdom som hadde planer om å begynne på universitetet, men han ombestemte seg etter å ha hørt talen om å skape seg en framtid sammen med Jehovas organisasjon.

Å ha selvkontroll sammen med å klare et visst press uten å gi opp, gir utholdenhet, sier Jørgensen og oppsummerer slik; "Every man is an Island" sa Hugh Grants rollefigur Will i filmen "About a boy". Med det mente han at en greier seg best alene i denne verden.

RELATERTE BØKER