Mellommenneskelige forhold i sykepleie

Mellommenneskelige forhold i sykepleie - Joyce Travelbee | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Joyce Travelbee
DIMENSJON
6,8 MB
FILNAVN
Mellommenneskelige forhold i sykepleie.pdf
ISBN
8462835798163

BESKRIVELSE

Joyce Travelbees bok om mellommenneskelige forhold i sykepleie (Interpersonal aspects of nursing) utkom for første gang i 1966, og ble revidert i 1971. Hennes sykepleietenkning har hatt, og har fortsatt stor innflytelse innen norsk sykepleieutdanning. Travelbee er opptatt av sykepleiens natur og mål, menneskesyn, pasient-sykepleierforholdet, lidelse, håp og mening, kommunikasjon og metoder. Evnen til å bruke seg selv terapeutisk er, i følge Travelbee, et kjennetegn ved den profesjonelle sykepleieren. Denne boka er en viktig klassiker innenfor grunnlagstenkning i sykepleie. Den er derfor av stor betydning for utviklingen av faglig identitet hos sykepleiere og sykepleierstudenter.

Wicklund er sosialpsykolog og har fulgt dette fagområdet gjennom sin forskning på sosial påvirkning, selvpsykologi og kommunikasjon. Samtykke til sykepleie forutsetter at pasienten har kunnskap nok til å velge å samtykke. Derfor har pedagogisk praksis i sykepleie fått styrket aktualitet.

ISBN 9788250821095 ... Mellommenneskelige forhold i sykepleie Joyce Travelbee . Forfattere Om Gyldendal Presse Kundeservice.

RELATERTE BØKER