Faderen

Faderen - Edvard Hoem | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Edvard Hoem
DIMENSJON
11,98 MB
FILNAVN
Faderen.pdf
ISBN
4969772646287

BESKRIVELSE

Peder Bjørnson var far til Bjørnstjerne Bjørnson, men han var også den unge bondesonen som mista storgarden Skje og i staden vart prest. I denne boka har forfattaren spora opp kvar striden rundt sokneprest Bjørnson begynte, og følgjer det livsdrama han hamna i. I forteljinga om Peder Bjørnson stig eit bilde av det førmoderne Norge fram, eit fattig utkantsamfunn i Europa, som på kort tid skulle bli ein del av den moderne verda.

Teksten er ein av dei aller mest brukte i litteraturformidlinga i det norske skuleverket, og han er òg å finna i utanlandske antologiar (Amdam, 2007). Blandt de viktigeste temaene i Faderen ville jeg nok si er stolthet, makt, selvinnsikt, egoisme, forandring, utvikling og vekst (som menneske). Skriv et svar til: Bjørnstjerne Bjørnson faderen analyse.

Ikke før han har gjort dette, kan han bli et godt menneske. Oppgave 1 "Faderen" Av den svenske dramatikeren August Strindberg.

RELATERTE BØKER