Danningens filosofihistorie

Danningens filosofihistorie En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,37 MB
FILNAVN
Danningens filosofihistorie.pdf
ISBN
2129843622761

BESKRIVELSE

Denne boka tar for seg danning som ideal og begrep hos en rekke tenkere fra oldtiden fram til i dag, fra både den vestlige kulturkrets og andre tradisjoner. Hva forstår vi med danning? Spørsmålet løper som en rød tråd gjennom historien, og er fortsatt like aktuelt. Danning er noe mer enn sosialisering, oppdragelse og samfunnskritikk. Gjennom en systematisk diskusjon av danning som begrep, teori og historisk form blir det tydelig hva som skiller danningsteorier fra andre teorier. Flere av kapitlene tar opp aktuelle samfunnsspørsmål som forholdet mellom ulike kulturer, naturen og miljøet. Spørsmålet om danning setter i sving en rekke andre spørsmål, og knytter sammen sentrale temaer i filosofiens historie.Boka henvender seg til studenter i pedagogiske fag, lærerutdanning, idéhistorie og filosofi samt andre som ønsker innsikt om danning..

Vi lever i en tid da den individuelle selvdanning har autoritet, også når akademiske foreninger slutter opp om Donald Duck som åndelig veileder, og ingen kan oppkaste seg til dommer over andres smak eller generative viten. Utvalgte publikasjoner: Torjussen, Lars Petter Storm; Berdinesen, Hein. 2013.

Gyldendal Akademisk 2013 ISBN 9788205444218, s. 252-264.

RELATERTE BØKER