Vikingenes Russland

Vikingenes Russland - Halvor Tjønn | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Halvor Tjønn
DIMENSJON
10,58 MB
FILNAVN
Vikingenes Russland.pdf
ISBN
1874468422216

BESKRIVELSE

I denne boka kan du lese om hvordan skandinaviske vikinger allerede på 800-tallet la grunnlaget for Russland, som har navnet sitt etter dem. Med utgangspunkt i Staraja Ladoga, ikke langt fra dagens St. Petersburg, bygde de opp et handelssted og siden en festning som kom til å spille en dominerende rolle i tidlig russisk historie. Herifra strømmet de østover over elver og innsjøer på sine vikingskip - og nådde Svartehavet og Det kaspiske hav. De satte sine tidløse spor i runesteiner, sagaer og krøniker. På bare 200 år steg Russland fram fra å være en samling av ukjente stammer i Europas utkant til å bli Øst-Europas fremste land. I Kiev og Novgorod bygde vikingenes etterkommere kirker og palasser som tålte sammenligning med Europas største og vakreste by, Konstantinopel. Vikingenes Russland forteller den fascinerende historien om det nære russisk-skandinaviske forholdet da både de skandinaviske land og Russland oppstod som stater og nasjoner.

Boka gir en enestående og detaljert framstilling av de norske vikingkongenes opphold i russland, slik sagaene beretter. Les f.eks.

Vi har derfor samlet en overflod av artikler til deg om vikingene her! Ingegjerd Olofsdatter av Sverige (født 1001 i Sigtuna i Sverige, død 10. februar 1050) var en svensk prinsesse og storfyrstinne av Kiev, datter av den svenske kongen Olof Skötkonung og Estrid av obotritterne, og hustru av Jaroslav I av Kiev, også kalt den vise.Hennes søster Astrid Olofsdatter ble gift med den norske kongen Olav Digre, den senere Olav den hellige Dette har blitt en klisjé-forklaring på vikingenes utferd, ifølge de britiske forskerne.

RELATERTE BØKER