Etikk for lærere

Etikk for lærere - Øyvind Kvalnes | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Kvalnes
DIMENSJON
12,4 MB
FILNAVN
Etikk for lærere.pdf
ISBN
8547157168325

BESKRIVELSE

Etiske utfordringer er en del av hverdagen i læreryrket. En god lærer må kunne utvise godt skjønn. I mange situasjoner er det tilstrekkelig å handle ut fra sin personlige moral, og sine overbevisninger om det som til enhver tid er det rette å gjøre. Men lærere kan også komme oppi mer komplekse valgsituasjoner, der det blir forventet at de begrunner og argumenterer for sin valg. Det er her etikken kommer inn som en faglig ressurs.Dette er en bok for lærerstudenter og lærere som skal være forberedt på å møte konkrete etiske dilemmaer i sitt daglige arbeid. Den kan brukes i læringsprosesser der de øver på å vurdere og å ta stilling til dilemmaer som kan oppstå i en lærers hverdag. Forfatteren tar utgangspunkt i Utdanningsforbundets profesjonsetiske plattform.Øyvind Kvalnes er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI. Han har tidligere vært leder for Humanistisk Akademi i Oslo og har lang erfaring med å holde foredrag, seminarer og kurs for norske organisasjoner i emner som etikk og verdier, kommunikasjon og ledelse.

Det er nærliggende å tenke på etikkundervisningen, og den er mitt tema. Men tittelen kunne også gjelde yrkesetikken for lærere og andre ansatte i skolen. Kjøp 'Inn i livet 6 elevbok NYN, Religion, livssyn og etikk for barnetrinnet' av Dagrun Astrid Aarø Engen fra Fagbokforlaget. Narrativ etikk.

Bedriftens interessenter er eiere, ansatte, ansattes familie, kunder, leverandører, myndigheter og andre. Men lærere kan også komme oppi mer komplekse valgsituasjoner, der det blir forventet at de begrunner og argumenterer for sin valg. Det er her etikken kommer inn som en faglig ressurs.

RELATERTE BØKER