Statsforfatningen i Norge

Statsforfatningen i Norge - Johs. Andenæs, Arne Fliflet | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Johs. Andenæs, Arne Fliflet
DIMENSJON
7,62 MB
FILNAVN
Statsforfatningen i Norge.pdf
ISBN
8670643373557

BESKRIVELSE

«Statsforfatningen i Norge» er et standardverk innen norsk juridisk litteratur, og redegjør for de grunnleggende rettsreglene for vårt statsstyre. Den fremstiller og analyserer de vidtrekkende konstitusjonelle reformer som ble vedtatt gjennom grunnlovsendringene i 2014, 2015 og 2016.Boken gir en bred innføring i rettsreglene for norsk statsstyre. At borgernes rettigheter i økende grad er blitt nedfelt i grunnlov og lov, har ført til en sterkere rettsliggjøring av politiske spørsmål. På denne måten har statsforfatningsretten også blitt et mer praktisk juridisk fag som advokater, forvaltningsjurister og dommere i større grad må forholde seg til.

Den fremstiller og analyserer de vidtrekkende konstitusjonelle reformer som ble vedtatt gjennom grunnlovsendringene i 2014, 2015 og 2016.Boken gir en bred ... Statsforfatningen i Norge 13 Stortingsvalg 15 Stortingets lovbehandling 19 Stortingets budsjettarbeid 23 Stortingets kontrollmyndighet 27 Stortingets arbeidsordning 31 Besøk og adgang 32 Ord og begreper. Grunnloven av 1814 fulgte maktfordelingsprinsippet. Statsforfatningen i Norge (Innbundet) av forfatter Johs.

Innholdsfortegnelse og ryddige overskrifter. Det mest vesentlige er naturligvis viet mest plass, mens det mindre viktige omtales kort.

RELATERTE BØKER