Forståelse i miljøterapi

Forståelse i miljøterapi - Karl Jacobsen, Hilde Borg Gjertsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Karl Jacobsen, Hilde Borg Gjertsen
DIMENSJON
5,43 MB
FILNAVN
Forståelse i miljøterapi.pdf
ISBN
1928244162366

BESKRIVELSE

Forståelse i miljøterapi retter oppmerksomheten mot å forstå hvordan mennesker med reduserte kognitive funksjoner, emosjonelle vansker eller store helseplager har det. Boken synliggjør den kompleksiteten som er nødvendig i god miljøterapi: personens kognitive, emosjonelle og psykologiske fungering, og helse og miljøet rundt personen. Med utgangspunkt i utviklingspsykologi, viser forfatterne hvordan en god miljøterapi springer ut fra en forståelse av det mennesket det gjelder, og gjennom syv faser viser de hvor ulikt grunnlag de kan ha for å utøve miljøterapi.

Boken synliggjør den kompleksiteten som er nødvendig i god miljøterapi: personens kognitive, emosjonelle og psykologiske fungering, og helse og miljøet rundt personen. Vår pris 415,-(portofritt). Pensumbøker i alle fag.

Riktig! Miljøterapi vil kunne innebære å lære tjenestebrukeren nye måter å mestre problemfylte situasjoner på, respektere grunnleggende regler og normer i fellesskapet, og utvikle positive relasjoner til medbeboere / naboer og ansatte. Miljøterapi som begrep ble knyttet til det terapeutiske samfunn, som har hatt stor betydning for utviklingen av miljøterapi i psykiatriske institusjoner i store deler av den vestlige verden. Tenkningen var preget av sosialpsykiatrisk og pedagogisk forståelse, noe som bidro til å forkaste den tradisjonelle hierarkiske medisinsk orienterte organisasjonsmodellen. Rammen for emnet er at miljøterapi er en terapiform som har noe egenartet i seg selv, en fagideologisk tankegang, som kan bidra sterkt inn i de ulike brukerens liv og bedringsprosesser.

RELATERTE BØKER