Grunnbok for ingeniørutdanningen

Grunnbok for ingeniørutdanningen - Tom Viggo Nilsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tom Viggo Nilsen
DIMENSJON
9,40 MB
FILNAVN
Grunnbok for ingeniørutdanningen.pdf
ISBN
7144882421323

BESKRIVELSE

Grunnbok for ingeniørutdanningen 1 er skrevet for å dekke noe av pensum innenfor ingeniørutdanningen i tema som ikke ligger i de tradisjonelle ingeniørfagene, men i det man ofte kaller området teknologi og samfunn. Boka inneholder følgende tema, i 4 deler: Del 1, Teknologi- og vitenskapshistorie, starter ca. 1650 og går fram til i dag. Dette er et naturlig sted å starte historisk på grunn av René Descartes og Francis Bacon, som på mange måter er den moderne tids fedre. Det blir også tatt et blikk tilbake til antikken. Del 2, Systemtenkning, er skrevet på bakgrunn av det overordnede kravet om å se ingeniørutdanningen i en helhetlig sammenheng. Systemtenkning er her presentert som en metode for å se på virkninger av teknologi på samfunnet generelt, og på en dynamisk måte. Del 3, Teknologi og etikk, inneholder noe om etikk generelt, men legger spesielt vekt på forholdet mellom teknologi og etikk. Dette er et tema som er lite beskrevet i litteraturen, men som likevel er svært viktig for teknologer. Del 4, Vitenskapelig metode og teori, gir en kort innføring i emnet grunnleggende vitenskapsteori, som ingeniørstudenter skal ha kunnskap om. Tom V. Nilsen er førstelektor ved Universitetet i Agder (UiA). Han er utdannet innenfor marine konstruksjoner ved NTH (nåværende NTNU), og har hovedfag i idéhistorie fra Universitetet i Oslo.

Boka inneholder følgende tema, i 4 deler: Del 1, Teknologi- og vitenskapshistorie, starter ca. 1650 og går fram til i dag. Grunnbok for ingeniørutdanningen 1 er skrevet for å dekke noe av pensum innenfor ingeniørutdanningen i tema som ikke ligger i de tradisjonelle ingeniørfagene, men i det man ofte kaller området teknologi og samfunn.

Pris kr 549. Se flere bøker fra Tom Viggo Nilsen. Versjon 3.10.0.637 av Grunnboksystemet Grunnboken er et offentlig register over tinglyste rettigheter og heftelser i fast eiendom og borettslagsandeler. Grunnbok i Norges historie: fra vikingtid til våre dager ISBN 9788215017143, 2013, Knut Helle, Ståle Dyrvik, Tore Grønlie, m.fl.

RELATERTE BØKER