Hardingfela

Hardingfela - Bjørn Aksdal | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Aksdal
DIMENSJON
4,42 MB
FILNAVN
Hardingfela.pdf
ISBN
8929442051404

BESKRIVELSE

I denne boken møter vi felemakerne i Hardanger på 1700-tallet, som drev felebygging på et høyt nivå og skapte ei hardingfele som ble svært populær over store områder. Sentralt står også utviklingen av den moderne, fullvoksne hardingfela i Telemark på 1800-tallet, hvor felemakerne i Helland- og Steintjønndalenfamilien i Bø spilte en viktig rolle. Boken presenterer eldre feler og felemakere i en rekke norske bygder, og vi får for første gang en grundig gjennomgang av den vakre og varierte hardingfeledekoren. Diskusjonen rundt dateringen av Jaastad-fela (1651) er også viet stor plass. Forfatteren bygger på resultatene av det omfattende innsamlings- og registreringsarbeidet i Hardingfeleprosjektet. Boken inneholder ny kunnskap om hardingfelas historie og utvikling fram til ca. 1900. Vi får også kjennskap til de personene som har bidratt sterkest til denne utviklingen. Bjørn Aksdal er seniorforsker og fagansvarlig for musikk ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans i Trondheim, og ledet Hardingfeleprosjektet på 1990-tallet. Han har tidligere skrevet en rekke bøker og artikler om norsk og internasjonal folkemusikk og om musikkinstrumenter.

Men å lage hardingfeler uten en personlig vri er kjedelig, så vanligvis skjærer jeg et løvehode istedet for en vanlig hardingfele-"drake" (hvis kunden er med på det). HARDINGFELEHELG PÅ BRATTREIN HOTELL, 16. og 17.

De siste årene har jeg stort sett hatt Røstad som forbilde for hardingfelene mine. Men å lage hardingfeler uten en personlig vri er kjedelig, så vanligvis skjærer jeg et løvehode istedet for en vanlig hardingfele-"drake" (hvis kunden er med på det). HARDINGFELEHELG PÅ BRATTREIN HOTELL, 16.

RELATERTE BØKER