Dostojevskij

Dostojevskij - Erik Egeberg | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Erik Egeberg
DIMENSJON
6,67 MB
FILNAVN
Dostojevskij.pdf
ISBN
2979809023061

BESKRIVELSE

Bokas 10 essays tar for seg sider ved Dostojevskijs forfatterskap, med vekt på tilblivelsen av hans verker og hans søken etter en egen romanform i 1850- og -60-årene. Leserne følger ham etter fangeoppholdet i Sibir i 1854 frem til verket om Brødrene Karamasov. Samtidig gir Egeberg et bilde av Dostojevskijs dikteriske utvikling, og presenterer en bred analyse av samtidens åndsliv og idebrytninger.

Dostojevskijs far var en tidligere militærkirurg og en voldelig alkoholiker som jobbet som doktor på Marinskijhospitalet for de Fattige i Moskva. Fjodor Dostojevskij var en russisk forfatter, journalist og tidsskriftsredaktør. Dostojevskij regnes til verdenslitteraturens store romanforfattere.

Brødrene Karamasov kom i bokform i november 1880, to måneder før forfatterens død.Tittelen henspiller på de tre sønnene til godseieren Fjodor Pavlovitsj ... Dostojevskij debuterte i 1846 med romanen Fattige folk og ble kjent over natten. Senere skrev han en rekke betydelige romaner, deriblant Forbrytelse og straff som kom ut i 1866.

RELATERTE BØKER