Lengselens bilder

Lengselens bilder - Sigrid Lien | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigrid Lien
DIMENSJON
7,7 MB
FILNAVN
Lengselens bilder.pdf
ISBN
7920536644774

BESKRIVELSE

De norske emigrantene i USA sendte tusenvis av brev hjem til familie og venner - ofte ledsaget av fotografier. Mens i motsetning til brevene har bildene hittil vært bortgjemt i skuffer og arkivskap. Sigrid Lien dro på fotojakt i USA og Norge, og har samlet et omfattende materiale. På Jæren fant hun bilder av unge menn og kvinner før de la ut på reisen. I USA fant hun hele glemte produksjoner etter norske fotografer. I denne praktboken forteller Lien utvandrernes historie gjennom disse bildene. De sier mye om livet i det nye landet og hvordan utvandrerne selv ønsket å framstille det. Men de gir oss ikke minst ny forståelse for hvordan vårt bilde av Amerika er blitt dannet.

Dette prosjektet, som ledes av Peter Larsen ved Institutt for medievitenskap, Universitetet i Bergen (UiB), er tenkt å styrke og videreutvikle både den fotohistoriske forskningen og den fototeoretiske refleksjonen. «Lengselens bilder» innholder mange gode historier og beskrivelser av skjebner i utvandringens historie. Bildene er selvfølgelig en viktig ingrediens i boken.

Frakt for innrammede bilder er kr. 300,- per bilde.

RELATERTE BØKER