Drikkestell for øl i Trøndelag

Drikkestell for øl i Trøndelag - Ola Grefstad | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ola Grefstad
DIMENSJON
7,5 MB
FILNAVN
Drikkestell for øl i Trøndelag.pdf
ISBN
9742963987921

BESKRIVELSE

Før i tida vart ølet brygga på gardane - svakt øl til tørstedrikk, sterkare øl til høgtid og fest. I heile Trøndelag var øl frå gammalt av sentralt i samkommer og lag, både ved dei årlege høgtidene og ved merkedagane i livet. Til oppbevaring og frakt, og som drikkekar for øl, var tre det mest vanlege materialet. Drikkestellet for øl er prestisjefylte gjenstandar som oftast har dekorative detaljar i både utforming og overflatedekor. Gjenstandane som blir presenterte i denne boka, er henta frå ei omfattande registrering gjort i Trøndelag i åra 2008-2010. Boka er delt inn i tre hovudkapittel: bryggekar, skjenkekar og drikkekar. Eit eige kapittel er vigd ølbrygginga slik at den kunnskapen òg blir teken vare på. Boka skal vera til inspirasjon blant anna for handverkarar som ønskjer å skapa nye produkt med rot i den gamle kulturen. På same tid er ho ei flott fagbok til nytte og glede for alle som er interessert i øltradisjonane våre.

Boken skildrer disse frem til rundt 1900, da tradisjonen for det aller meste hadde gått ut av bruk. Onsdagstreff om drikkestell for øl i Trøndelag Før i tiden ble ølet brygget på gårdene - svakt øl til tørstedrikk, sterkere øl til høytid og fest. I hele Trøndelag var øl fra gammelt av sentralt i sammenkomster og lag, både ved de årlige høytidene og ved merkedagene i livet. Drikkestell for øl i Trøndelag (BOK) Ola Grefstad.

Benevnelsen tankar kommer etter alt å dømme fra engelsk tankard. Det var et stavkar som ble brukt til vannbæring.

RELATERTE BØKER