Farvel til litteraturvitenskapen

Farvel til litteraturvitenskapen - Erling Aadland | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Erling Aadland
DIMENSJON
3,42 MB
FILNAVN
Farvel til litteraturvitenskapen.pdf
ISBN
5567134852355

BESKRIVELSE

Vi vet intet, og det er på tide at vi vedgår det. Det er ikke noen her til lands som vet noe særlig. Det er ikke bedre andre steder heller, overalt rår tomhet og dumhet. La oss i det minste vedgå det, la oss samles i beskjemmelse over den elendige utdannelse vi har fått, og den enda slettere utdannelse vi i dag kan tilby de unge. Skam over norske universiteter, som har fylt seg selv med pedagoger, byråkrater og forskningsentreprenører, og lagt ambisjoner om kunnskap til side! Denne boken er et personlig og prinsipielt oppgjør med pedagogiseringen av universitetet og et oppgjør med norsk litteraturvitenskap. Samtidig er den et forsvar for frihet, forskning og kreativitet. Erling Aadland (f. 1952) er professor i litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har tidligere utgitt flere litteraturfaglige bøker, blant annet om Leonard Cohen, Bob Dylan og Rolf Jacobsen.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Farvel til litteraturvitenskapen? De færreste kan ha unngått å registrere at litteraturfagene - i likhet med de fleste humanistiske fag for øvrig - mot slutten av det enogtyvende århundrets første tiår lever under et betydelig press utenfra, i form av akutte budsjettreduk-sjoner, lokal overbyråkratisering, rigide målbarhetskrav og en i betydelig grad politisert og ideologisert ... Vi vet intet, og det er på tide at vi vedgår det. Det er ikke noen her til lands som vet noe særlig.

Det er ikke bedre andre steder heller, overalt rår tomhet og dumhet. La oss i det minste vedgå det, la oss samles i beskjemmelse over den elendige utdannelse vi har fått, og den enda slettere utdannelse vi i dag kan tilby de unge. (2003) og Farvel til litteraturvitenskapen (2006).

RELATERTE BØKER