Professor Hieronimus

Professor Hieronimus - Amalie Skram | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Amalie Skram
DIMENSJON
9,98 MB
FILNAVN
Professor Hieronimus.pdf
ISBN
7799018409627

BESKRIVELSE

"Professor Hieronimus", som kom ut første gang i 1895, forteller om malerinnen Else Kant som bryter sammen under presset ved å være både hustru, mor og kunstner. Hun går med på å søke hjelp hos professor Hieronimus, men blir snart skuffet. Hun blir plassert blant sterkt sinnslidende mennesker på en lukket avdeling og møter løgnaktighet og maktmisbruk fra de som skulle hjelpe henne. "Professor Hieronimus" og fortsettelsen "På St. Jørgen" står i en særstilling blant Amalie Skrams bøker. De er selvbiografiske romaner fra opphold på sinnssykehus. De beskriver hvordan en kvinnes kamp mot galskapen også blir en kamp mot et autoritært og patriarkalsk hospitalsystem.

Nå blir hun motvillig overført til sinnssykehuset St. Jørgen. Professor Hieronimus .

Hun går med på å søke hjelp hos den berømte Hieronimus og blir plassert blant gale mennesker på en lukket avdeling. Der møter hun løgnaktighet og maktmisbruk fra de som skulle hjelpe henne. I Professor Hieronius møter vi maleren Else Kant som bryter sammen under presset ved å være både hustru, mor og kunstner.

RELATERTE BØKER