Bakterienes forunderlige verden

Bakterienes forunderlige verden - Jessica Lönn-Stensrud | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jessica Lönn-Stensrud
DIMENSJON
5,78 MB
FILNAVN
Bakterienes forunderlige verden.pdf
ISBN
7241849733911

BESKRIVELSE

Bakterier har eksistert i 3,8 milliarder år. De finnes overalt: i og utenpå kroppen vår og i de mest ekstreme geografiske miljøer. Bli med inn i «Bakterienes forunderlige verden».Jessica Lönn-Stensrud har vært fascinert av verdens minste levende vesener siden hun som liten for første gang så en bakterie i et mikroskop. I denne boken forteller hun bakterienes historie. Hun viser oss at bakterier lever på de utroligste steder, at de kan lyse i mørket, bryte ned plastavfall i sjøen og danne iskrystaller i snøkanoner. Vi finner millioner av bakterier i én liter sjøvann. Og visste du at menneskekroppen består av minst like mange bakterieceller som menneskeceller?Vanligvis ønsker vi å unngå bakterier, fordi vi er redd for å bli syke. Selv om de farlige bakteriene er i mindretall, kan de ha alvorlige konsekvenser for oss. Det forrige århundrets kanskje viktigste medisinske gjennombrudd var derfor oppdagelsen av antibiotika. Dessverre har økt forbruk av antibiotika også en skyggeside i form av bakterienes utvikling av resistens. Forfatteren viser oss gjennom historiene i denne boken hvordan vi kan ta bedre vare på bakteriene og på den måten bedre ivareta oss selv og det viktige samspillet i den verden som både bakteriene og vi er en del av.«Underholdende eksempler og personlig vri gir god formidling om bakterienes og menneskenes felles verden. [...] Det er blitt en bok som er faglig solid, ispedd personlige anekdoter fra både utdanningsløp og familieliv, og som har formidlingsglede.»Kjetil Vikene i Forskerforum 8/2016

Den er særlig vinklet mot de områdene jeg syns er spennende, og det er mange områder som sikkert kunne ha vært bedre dekket. Forfatter: Lönn-Stensrud, Jessica; Tittel: Bakterienes forunderlige verden; Språk: Språk: Norsk (Bokmål) Hylleplassering: 579.3 L; Klassifikasjon: 579.3; Emne Kjøp Bakterienes forunderlige verden fra Tanum Bakterier har eksistert i 3,8 milliarder år. De finnes overalt: i og utenpå kroppen vår og i de mest ekstreme geografiske miljøer.

187 likes · 5 talking about this. Bakterier har eksistert i 3,8 milliarder år.

RELATERTE BØKER