Drikkeskikker

Drikkeskikker - Astri Riddervold | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Astri Riddervold
DIMENSJON
4,81 MB
FILNAVN
Drikkeskikker.pdf
ISBN
2858699766611

BESKRIVELSE

Har vi en drikkekultur i Norge? Ja, i høyeste grad, mener forfatteren, og forteller i denne boken om nordmenns drikkevaner og tradisjoner gjennom tusen år. Hva og hvordan drakk vi i gamle dager til hverdag, i helg og i høytid, i sorg og til fest, i byene og på landet - og i ulike landsdeler? Boken omhandler mange slags drikker, fra vann og melk, til øl, mjød og vin, brennevin, te, kaffe og kako. For hjemmebryggeren er det samlet en rekke oppskrifter. Her er også et kapittel med morsomme gamle drikkeviser.

Hos de aller fleste folk ble gudene brakt førsteoffer av nylaget berusende drikk, og i mange religioner utviklet dette seg senere til et offer til bestemte guder eller personer som ble regnet for ... I tradisjonelle drikkeskikker spilte ølet en viktig rolle, men på 1800-tallet ble ølet tilsatt eller ledsaget av brennevin, noe som igjen førte til en forverring i edruelighetstilstanden. I ytre bygdelag fant Sundt et mer urbant drikkemønster.

Det var opprinnelig hennes magistergradsavhandling i etnologi som dannet utgangspunkt for boken Konservering av mat, som utkom første gang i 1993. Drikkeskikker. Astri Riddervold, 2009: Har vi en drikkekultur i Norge? Ja, i høyeste grad, mener forfatteren, og forteller i denne boken om nordmenns drikkevaner og tradisjoner gjennom tusen år.

RELATERTE BØKER