Fragmenter

Fragmenter - Alkaios | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alkaios
DIMENSJON
11,58 MB
FILNAVN
Fragmenter.pdf
ISBN
9525596522884

BESKRIVELSE

En av antikkens betydeligste greske poeter for første gang gjendiktet til norsk. Poeten Alkaios (født ca. 620 f.Kr.) er en av antikkens ytterst få menn som har havnet i skyggen av en kvinne; han levde på den greske øya Lesbos samtidig med Sapfo. De kan godt ha kjent hverandre, og Aristoteles forteller om direkte konfrontasjoner dem imellom. De har mye til felles som poeter, blant annet temaet kjærlighet, gjerne av det homoerotiske slaget. Alkaios' poesi fylte en gang (minst) ti bøker i en rekke versemål; et av dem, den alkaiiske strofen, er oppkalt etter ham. Selv om det i dag bare er bevart fragmenter av hans verk, er den tematiske spennvidden slående. Her er det krig, hymner til guddommer og moralske leksjoner; her er det bitende sarkasme, storslåtte bilder på stat og styring og sjarmerende sanger om å leve her og nå. Alkaios var et stort forbilde for den romerske dikteren Horats. Hans berømte carpe diem («plukk dagen», som regnes for en mer presis oversettelse av begrepet) er tydelig inspirert av Alkaios. Gjendiktet fra gresk av Ulvhild Anastasia Namtvedt Fauskanger.

(= disintegrate) [organization, group] → se fragmenter to fragment into sth → se diviser en qch (= break) → se fissurer [frægˈmɛnt] vt Fragmenter Madura (Java), Indonesia. Skåret og bemalt teak.

Ved kirurgi med høy risiko for tromboemboliske komplikasjoner: 5000 IU s.c. kvelden før operasjon og deretter 5000 IU s.c ... Fab-fragment er de delene av et antistoff som reagerer spesifikt med det tilsvarende antigenet.

RELATERTE BØKER