Bokmål-nynorsk ordbok

Bokmål-nynorsk ordbok - Knut Lindh | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Lindh
DIMENSJON
7,16 MB
FILNAVN
Bokmål-nynorsk ordbok.pdf
ISBN
2203690586644

BESKRIVELSE

Bokmål-nynorsk ordbok foreligger nå i ny og større utgave. Ordboka er laget for å gjøre det enklere å skrive riktig nynorsk for alle som har bokmål som hovedmål, ved at et utvalg av de valgfrie formene på nynorsk er gjort. Bokmål-nynorsk ordbok har over 39 000 oppslagsord og et modernisert ordforråd. Bokmål-nynorsk ordbok er à jour og aktuell for alle bokmålsbrukere som ønsker å skrive korrekt og godt på nynorsk. Ordboka er laget for å gjøre det enklere å skrive riktig nynorsk for alle som har bokmål som hovedmål, enten man er ansatt i offentlig forvaltning, er student eller elev i videregående skole. Fordelen med en ordbok av denne typen, sammenlignet med en nynorsk ordliste, er at brukeren kan slå opp på bokmålsordet og finne eller få bekreftet hva som er riktig på nynorsk. Mer enn 39 000 oppslagsord Detaljerte opplysninger om bøyning Mange eksempler og uttrykk Rammer med norske ordtak Grammatikk og norgeskart Lett og rask å slå opp i Tillatt å bruke på eksamen i ungdomsskolen og i videregående skole Bokmål-nynorsk ordbok (2019) gjør skriving på nynorsk enklere. Oppslagsordene er tydelig markert med blå skrift og er fulgt av det tilsvarende ordet på nynorsk, med bøyningsformer, synonymer, eksempler og uttrykksmåter. Nynorsk har mange valgfrie former, og dette gjør det mulig å skrive et korrekt nynorsk som ligger tett opp til mange av dialektene våre. Den store valgfriheten gjør det imidlertid vanskelig å skrive konsekvent nynorsk for dem som har bokmål som hovedmål. I denne ordboka har vi gjort et utvalg av former og dermed gjort skrivingen enklere. Grammatikkdelen gir en enkel og god innføring i nynorsk grammatikk. Her får eleven en komplett oversikt over nynorske former og bøyninger samt råd om god språkføring. Bokmål-nynorsk ordbok er særlig velegnet for elever i videregående skole som har nynorsk som sidemål. Bokmål-nynorsk ordbok (2019) er modernisert og utvidet med 8000 ord. Ordforrådet er modernisert.

Hvis du vil legge til flere synonymer kan du gjøre det ved å separere dem med komma. Legg til.

Nynodata utviklar omsettings-, korrektur- og søkeverktøy for nynorsk og bokmål. Fritzners ordbok over gammelnorsk (Universitetet i Bergen) Norsk uttaleordbok (Berulfsen 1969, bare for norske IP-adresser) Wiktionary på bokmål (dugnadsbasert ordbok) Wiktionary på nynorsk (dugnadsbasert ordbok) Flerspråklige ordbøker fra norsk. Lexin - ordbøker fra norsk til minoritetsspråk (Utdanningsdirektoratet) Norsk-vietnamesisk ... Bruk feltet under til å legge til et nytt synonym til ordbok.

RELATERTE BØKER