Drømmen om Amerika

Drømmen om Amerika - Toril Brekke | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Toril Brekke
DIMENSJON
9,78 MB
FILNAVN
Drømmen om Amerika.pdf
ISBN
8104924900741

BESKRIVELSE

Hvem var de, disse 52 nordmennene som reiste over havet til Amerika med sluppen Restauration i 1825? Hvilke drømmer drev dem til å våge den strabasiøse overfarten i en altfor liten båt? De som reiste var kvekere og haugianere, forfulgt for sin tro. Senere kom bønder, tynget av skatter. Og plassfolk og innerster. Noen var på kant med øvrighet og embetsverk. Felles var lengselen etter frihet og hungeren etter jord. "Drømmen om Amerika" er første bind i Toril Brekkes store beretning om den norske utvandringen.

For henne er drømmen om den amerikanske drømmen langt viktigere enn de beinharde politiske realitetene hun lever i. Og så har hun jo den pistolen på soverommet. Drømmen om Amerika Glem eplebutikken og «The Big Apple».

En styrket landmakt Leder. Information om Edward Hopper och drömmen om Amerika - Edward Hopper och drömmen om Amerika. Publicerades lör 11 jan 02:00.

RELATERTE BØKER