Fotopoetikk

Fotopoetikk - Hans Kristian Rustad | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hans Kristian Rustad
DIMENSJON
10,15 MB
FILNAVN
Fotopoetikk.pdf
ISBN
3513597251167

BESKRIVELSE

Fotopoetikk. Om dikt og fotografi i norsk lyrikk er ei bok om forholdet mellom dikt og fotografi, om poetiske refleksjoner om fotografi, om hvordan fotografi som medium og som uttrykksform kan forme hvordan poeten ser og skriver, og om hvordan dikt skaper forståelse for hva fotografi er og hva det gjør. Boka skiller mellom tre måter som fotografi kan inngå i relasjon med dikt på: fotografiske ekfraser, foto.lyrikk og fotografisk lyrikk. Gjennom teoretiske drøftinger og nærlesninger av dikt og diktbøker utforsker Fotopoetikk. Om dikt og fotografi i norsk lyrikk hvordan forholdet mellom dikt og fotografi mer bestemt kan forstås. Et av hovedargumentene i boka er at diktene kan leses som uttrykk for en fotopoetikk. Boka tar for seg dikt som på ulike måter tematiserer fotografi, fra tidlige innskriving av en fotografisk tenkning, som hos Henrik Wergeland, Hans Thøger Winther og Aasmund Olavsson Vinje, og et fotografisk blikk, som hos Sigbjørn Obstfelder, til bruken av fotografi hos samtidspoeter som Paal-Helge Haugen, Einar Økland, Jan Erik Vold, Cecilie Løveid, Hanne Bramness og Tomas Espedal. Ett kapittel er viet dikt av nyere poeter som Ingvild Lothe, Auden Mortensen, Isabell El-Melhaoui og Crispin Gurholt.

Legg i . Thomas Wågström In heaven on earth.

Rustad SUMMARY Poetry, Media and the Pain of Others. Fotopoetikk kan her konkret dreie seg om ulike måter og nivåer som lyrikk og fotografi kan samspille på, inklusiv mer grunnleggende hvordan dikt og poetiske tekster er påvirket av og/eller i dialog med betydningsfulle kompositoriske elementer som kan relateres direkte til faktiske eller imaginære fotografier, eller som kan knyttes til fotografi som et medium. Ønsker du å laste ned en Grøt-bok? Bra valg! På vår hjemmeside lesclefsdor2018seoul.org finner du boken Grøt og andre bøker av forfatteren Vibeke Klemetsen. Fotopoetikk är en perspektivrik undersökning som bidrar med ny kunskap om en rad norska författarskap. På ett generellt plan utgör den ett innovativt bidrag till förståelsen av poesins funktionssätt i ett mediespecifikt sammanhang. Hans siste bok er Fotopoetikk.

RELATERTE BØKER