Lyse kloster

Lyse kloster - Hans-Emil Lidén | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hans-Emil Lidén
DIMENSJON
8,22 MB
FILNAVN
Lyse kloster.pdf
ISBN
9272515462275

BESKRIVELSE

Hvordan så Lyse kloster ut i middelalderen og hvordan fungerte klosteret i sine velmaktsdager? Hvor kom munkene fra og hvilken orden tilhørte de? Denne vesle boken søker å gi leseren et svar på disse spørsmålene. De forskjellige rommene i klosteret gjennomgåes med tanke på hvordan de har vært brukt, og på det grunnlag tegnes et bilde av det daglige livet i klosteret. I tillegg gis en kortfattet oversikt over klosterbygningenes alder og stilpreg, samt en fremstilling av klosterets historie i middelalderen og i tiden etter reformasjonen da det først ble et kongelig len og senere privat eiendom. Hans-Emil Lidén er arkitekturhistoriker og har i mange år arbeidet hos Riks.antikvaren og ved Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU). Han har også undervist i arkitekturhistorie og bygningsvern ved Universitetet i Bergen og gitt ut flere bøker om kirkene i Bergen og Hordaland.

Lysekloster eller "Hellige Maria Kloster i Lyse", som klosteret egentlig heter, ble grunnlagt den 10. juli 1146 av cistercienserne og ligger i Lysedalen. Lyse kloster.

Da han døde i 1871 tok den eldste av søsknene, Anna Dorthea Nagel (f. 1822) over hovedgården.

RELATERTE BØKER