Mordene i Rue Morgue ; Den flytende øya ; Taras Bulba ; Den vrede akilles ; Erik den djerve

Mordene i Rue Morgue ; Den flytende øya ; Taras Bulba ; Den vrede akilles ; Erik den djerve - Edgar Allan Poe, Jules Verne, Nikolaj Gogol, Homer, H. Rider Haggard | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Edgar Allan Poe, Jules Verne, Nikolaj Gogol, Homer, H. Rider Haggard
DIMENSJON
9,43 MB
FILNAVN
Mordene i Rue Morgue ; Den flytende øya ; Taras Bulba ; Den vrede akilles ; Erik den djerve.pdf
ISBN
1049365175273

BESKRIVELSE

Boka inneholder faksimileopptrykk av tegneseriebladet Illustrerte klassikere med bøkene Mordene i Rue Morgue, Den flytende øya, Taras bulba, Den vrede akilles og Erik den djerve. Edgar Allan Poes novelle Mordene i Rue Morgue fra 1841 regnes som historiens første kriminalfortelling. Den flytende øya av Jules Verne er ikke som andre av hans fortellinger, først og fremst en skildring av menneskets drøm om å underlegge seg verden gjennom innsikt og kreativ fantasi. Nikolaj Gogols novelle Taras Bulba handler om kosakkrigeren og hans voksne sønner Ostap og Andrjy. I krigen mot «katolikkene» (polakker) finner Andrjy kvinnen han elsker blant fienden. Den vrede Akilles bygger på det greske oldtidsverket Iliaden, som angivelig ble nedskrevet av Homer. Midt i mylderet av guder og mennesker på slagmarken har historien egentlig bare to hovedpersoner - Akilles og Hektor. Den personlige konflikten mellom dem ligger som en dirrende streng hele veien og ender i et blodig oppgjør. Etter en tur til Island ble H. R. Haggard inspirert til å skrive The Saga of Eric Brighteyes, forelegget til Erik den djerve. Den utkom 1890, i viktoriatiden, da engelskmenn trengte bekreftelse på at «den hvite rase» var enestående.

Pris kr 280. Se flere bøker fra Nikolaj Gogol. Mordene i Rue Morgue ; Den flytende øya ; Taras Bulba ; Den vrede akilles ; Erik den djerve; Lynvernhåndboka; Norske filmdivaer i Hollywood; Hypersuper superhyper; Tvil og tro; Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans; Bjørnstad; Tekstanalyse for samfunnsvitere; Drømmeløs; Mimbo Jimbo og den lange vinteren ... Mordene i Rue Morgue ; Den flytende øya ; Taras Bulba ; Den vrede akilles ; Erik den djerve (BOK) Edgar Allan Poe, H.

mai 2005 nr. 28 ; Lov om rettergangsmåten i straffesaker (straffeprosessloven)av 22 mai 1981 nr.

RELATERTE BØKER