Nordsamisk grammatikk

Nordsamisk grammatikk - Klaus Peter Nickel, Pekka Sammallahti | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Klaus Peter Nickel, Pekka Sammallahti
DIMENSJON
12,85 MB
FILNAVN
Nordsamisk grammatikk.pdf
ISBN
7121867351035

BESKRIVELSE

Nordsamisk grammatikk med forklaringer på norsk. Boka tar sikte på å beskrive grunnstrukturene i nordsamisk. Bokens fire deler tar for seg Bokstav og ord Formlære og ubøyelige ord Setningslære med framstillingen av den nyeste forskningen Orddannelse. Grammatikken skal brukes i skolen, og det er lagt vekt på å presentere stoffet på en enkel og utførlig måte. Den nye setningslæren beskriver ordenes gjensidige forbindelser på grunnlag av deres betydning, og bruker bare et minimum av elementer som man ikke direkte kan observere.

Språkene har mange forskjeller i grammatikk og ordforråd. Det er store forskjeller mellom sørsamisk og de øvrige samiske språkene.

Det kreves ingen forkunnskaper i samisk eller grammatikk. Nordsamisk grammatikk med forklaringer på norsk som beskriver grunnstrukturene i nordsamisk. Boka er en revidert utgave av Samisk grammatikk fra 1990 og 1994.

RELATERTE BØKER