Europeisk integrasjon

Europeisk integrasjon - Ole Gunnar Austvik | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ole Gunnar Austvik
DIMENSJON
8,48 MB
FILNAVN
Europeisk integrasjon.pdf
ISBN
6979914919455

BESKRIVELSE

Europeisk og global økonomisk integrasjon har ført til historisk høy økonomisk vekst og velstand i store deler av verden. Den har endret handlingsrom for enkeltindivider, bedrifter, regioner og land og gitt nye muligheter for mange - men også utfordringer og problemer som kan være krevende å håndtere og som ikke er ønskelig for alle.Denne boken drøfter integrasjonen med utgangspunkt i økonomisk analyse i flerfaglig kombinasjon med politisk drøfting. Den gir et teorigrunnlag og et empirisk bakteppe for internasjonal handel og finans og diskuterer de europeiske og globale regimene som er laget for å forvalte den internasjonale økonomien. Den viser hvordan integrasjonen fører til økonomisk vekst, gjensidig avhengighet og omfordeling av inntekt og makt. Boken drøfter også hvordan nasjonal politikk blir mer lik på tvers av land og påvirker handlingsrom for stater, bedrifter og personer. Det fokuseres særlig på EU/EFTA-området - men med blikk på samspillet med den globale økonomien, og relasjonene til Russland.

Hovedpunkter Etter å ha lest dette kapitlet, skal leseren kunne • ha en forståelse for hvordan Europas borgere blir mer integrert gjennom en felles europeisk lovgivning og domstolspraksis Europeisk og global økonomisk integrasjon har ført til historisk høy økonomisk vekst og velstand i store deler av verden. Den har gitt nye muligheter for mange - men også utfordringer og problemer som kan være krevende å håndtere og som ikke er ønskelig for alle. Kjøp 'Europeisk integrasjon, økonomi og politikk' av Ole Gunnar Austvik fra Norges raskeste nettbokhandel.

EU, og det internasjonale samfunnet som sådan, kan ikke tillate seg å feile på Balkan igjen, men for EU handler et stabilt Balkan i dag ikke bare om å forhindre konflikter i "Europas bakgård". - Når det gjelder europeisk politisk integrasjon har det vært vanskelig å finne entusiasme for dette hos norske politikere. Samtidig var og er motstanden stor i store deler av befolkningen.

RELATERTE BØKER