Kommentarer til Wolframs Parzival

Kommentarer til Wolframs Parzival - Jakob Kvalvaag | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jakob Kvalvaag
DIMENSJON
12,74 MB
FILNAVN
Kommentarer til Wolframs Parzival.pdf
ISBN
8752532528479

BESKRIVELSE

I en kommenterende gjennomgang får vi her innsikt i de dypere lag av Wolfram von Eschenbachs fortelling fra tid-lig 1200-tall om Parzival og gralen. Wolframs roman er det mest full endte verk innen middelalderens trubadurlyrikk. Samtidig er det en velkomponert utviklingsroman med temaer aktuelle for ungdom i alle aldre. Heltens søken og innvielse går gjennom prøvelser, feiltrinn og farer - og viser hvilke muligheter livet kan servere den som er vil-lig til å kjempe for noe større enn seg selv. For selv om Wolfram formidler sitt budskap i metaforer og knytter an til middelalderens kultur, står det søkende mennesket og veien til identitet og en ny bevissthet helt sentralt. Denne boken gir deg nøkkelen til å forstå alle sammenhengene. Forståelsen av Parzivals vei kan gi oss inspirasjon til å re-flektere over vårt eget sjeleliv og hva det vil si å være men-neske. Kanskje vekker den også trangen til å heve seg mot større idealer og dyder. Verden trenger mennesker som tør å tenke stort, og som kan finne mot til å handle derefter!

Wolframs roman er det mest full endte verk innen middelalderens trubadurlyrikk. I en kommenterende gjennomgang får vi her innsikt i de dypere lag av Wolfram von Eschenbachs fortelling fra tid-lig 1200-tall om Parzival og gralen. Wolframs roman er det mest full endte verk innen middelalderens trubadurlyrikk.

Wolframs roman er en velkomponert utviklingsroman med temaer aktuelle for ungdom… Utdrag Parsifal er protagonisten i Wolfram von Eschenbachs bok fra 1200-tallet, "Parsifal". Han er sønn av den mektige ridderen Gahmuret, og er selv en utrolig ridder som vinner "livets høyeste lykke", men det krever mye av ham. Parsifal er hovedpersonen i Wolfram von Eschenbachs middelhøytyske versroman av samme navn skrevet rundt 1200-1210.

RELATERTE BØKER