Ord og uttrykk på fire språk

Ord og uttrykk på fire språk - Gerda Moter Erichsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gerda Moter Erichsen
DIMENSJON
7,44 MB
FILNAVN
Ord og uttrykk på fire språk.pdf
ISBN
3671389618720

BESKRIVELSE

Det norske språk er rikt på ordtak og faste vendinger. Disse gjør språket levende og fargerikt, men de kan være vanskelig å oversette. Slike ord har nemlig ofte en underliggende betydning og en dypere mening. Boka Ord og uttrykk på fire språk inneholder vel 1500 norske ordtak og faste vendinger med sin engelske, tyske og franske versjon. Karakteristisk for de fleste av dem er at de ikke kan oversettes ordrett. Man må kjenne til deres underliggende betydning hvis man vil ha en god og riktig oversettelse. Også dagligdagse fraser kan by på vanskeligheter når de skal oversettes. Et eksempel er uttrykket på fastende hjerte. Da bør man vite at en engelskmann vil si on an empty stomach, en tysker auf nüchternen Magen og en franskmann à jeun. Ord og uttrykk på fire språk egner seg for alle som arbeider med fremmedspråk - både profesjonelt og av interesse. Særlig vil oversettere ha stor nytte av boka.I denne reviderte versjonen er uttrykkene på alle fire språk igjen språkvasket for å fange opp endringer i språket siden første utgave, samt for å luke ut feil.

Engelsk er det språket som påvirker norsk mest. Uttrykk som " å chille", "joine" og "chatte" forekommer hyppig i ungdomspraten.

Ordforklaringer. Vi mangler fagansvarlig for Ord og uttrykk på andre språk Vil du bli fagansvarlig? Ta kontakt Redaktør.

RELATERTE BØKER