Vestens idéhistorie

Vestens idéhistorie - Christine Amadou | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Christine Amadou
DIMENSJON
7,24 MB
FILNAVN
Vestens idéhistorie.pdf
ISBN
1184473742198

BESKRIVELSE

Bind 1 av Vestens idéhistorie beskriver tenkningen i antikken og middelalderen. De førmoderne ideenes utvikling presenteres gjennom ti tematiske kapitler som viser kontinuiteten i epoken, men også hvordan ulike forestillinger og tradisjoner er blitt forkastet og bearbeidet. Vi blir gjort kjent med sentrale tenkere og ideer, i tillegg til kulturfenomener og kulturmøter som har lagt grunnlaget for den vestlige sivilisasjonen. Det var nemlig i denne lange perioden at institusjoner som demokratiet, keiserdømmet, Kirken og universitetet så dagens lys. Boken viser hvordan forestillinger om blant annet språk, politikk, estetikk, krig, kjærlighet og kjønn har utviklet seg over tid og hvordan de har preget menneskers liv på ulike plan helt fram til våre dager.

For første gang er vestens idéhistorie samlet og skrevet på norsk. Og ikke nok med det, tre av fire forfattere er kvinner.

Det gir en innføring i modernitetens grunnleggende ideer og utviklingen av de forestillingene som fremdeles dominerer tenkningen og samfunnet i dag. Det vil bli lagt vekt på etableringen av nye forestillinger om Gud, mennesket, staten ... Hele serien Vestens idéhistorie kommer som sagt i fire bind: Antikken og middelalderen ca 750 f.

RELATERTE BØKER