Den filosofiske ape

Den filosofiske ape - Inge S. Kristiansen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Inge S. Kristiansen
DIMENSJON
7,10 MB
FILNAVN
Den filosofiske ape.pdf
ISBN
8515805224820

BESKRIVELSE

Kejser og Galilæer, skuespillet om Julian den frafalne, har Ibsen omtalt som sitt hovedverk og som et verdenshistorisk skuespill. Han har også gitt uttrykk for at man i dette skuespillet endelig skal få den positive verdensanskuelse mange har krevet av ham. Det er vanlig å tolke dette som ensbetydende med mystikeren Maximos. spådom om «det tredje rige». Det er snakk om en visjon hvor et menneske kan fremstå som verdensfrelseren, den nye Messias. «Den tid er nær, da menneskene ikke behøver at dø for at leve som guder på jorden», sier Maximos.I denne boken hevdes det derimot at «det tredje rige» ikke et uttrykk for Ibsens positive verdensanskuelse, men snarere er en dystopi. Ibsen holder frem for oss en gnostisk-messiansk vanviddsvisjon hvis idé om at vi kan leve som guder, vil føre oss inn i det samme demoniske mørke som Julian erfarer i dramaet siste scene.

Hun er for manipulerende til å være et offer. Hun regisserer menneskene rundt seg, men som det blir påpekt i den filosofiske artikkelsamlingen, lykkes hun slett ikke med dette. Vestens filosofiske tradisjon innledes med tenkerne i antikkens Hellas, og innen denne greske filosofien etableres også naturvitenskap og matematikk.

Den eldste vi kjenner navnet på var Thales fra Milet som hevdet at vannet er alle tings urstoff. Anaximander og Anaximenes tenkning er bevart i fragmenter. Du hugsar sikkert bildet av Aasmund Olavsson Vinje frå 50-kronesetelen inntil 2008.

RELATERTE BØKER