Populære melodier - pianonoter i Norge gjennom 100 år

Populære melodier - pianonoter i Norge gjennom 100 år - Hans Fredrik Dahl | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hans Fredrik Dahl
DIMENSJON
12,36 MB
FILNAVN
Populære melodier - pianonoter i Norge gjennom 100 år.pdf
ISBN
7005648009504

BESKRIVELSE

I de tusen hjem ligger notehefter som minner om melodiene den gang populærmusikken ble spilt hjemme, til tekster med eviggrønne sanger om Når det kommer en båt med bananer, eller Harry Lime som har time til å bli` med, eller om flagget som smeller i Rødt, hvitt og blått.Disse populærmelodiene er en del av felleskulturen i Norge, av den sangskatten vi alle deler. Mange av de tusen notehefter som ble utgitt, gjaldt adapsjoner fra utlandet. Populærkulturen er internasjonal, og strømmer omkring usjenert av tid og rom. De sangene vi nynner på vårt eget språk og kanskje ser på som «typisk norske», kan ha opphav i andre tider og i fremmede land. Men noen av dem er norske, og skyldes diktere og komponister som Lyktemannen eller Per Kvist, med melodier av Reidar Thommessen eller Otto Nielsen og omslag av reklametegnere som Karl Dahl eller barnebokillustratøren Sonja Zernichow, eller av anerkjente kunstnere som Per Krogh og Harald Damsleth. Til sammen gir noteheftene en kavalkade av populær smak og musikalsk glede gjennom tidene, som her blir ordnet kronologisk innen hver sjanger i kapitlene Schlagere, Jazz og dansemusikk, Valser, Reklamesanger, Konge/kongehus-hymner, viser om Krig-fangenskap-frigjøring 1940-45, til sist Filmmelodier og Barnesanger.

Hans Fredrik Dahl. Innbundet. Bøker i kategorien Dokumentar og fakta, Kunst og kultur.

792.92 - Lotz, Wolfram 1981- - Det latterlige mørke Trøndelag Teater, [2019] Quislings nettverk (Innbundet) av forfatter Hans Fredrik Dahl. Historie.

RELATERTE BØKER