Tyskerjentene

Tyskerjentene - Helle Aarnes | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Helle Aarnes
DIMENSJON
12,1 MB
FILNAVN
Tyskerjentene.pdf
ISBN
5943766008693

BESKRIVELSE

Dette er en rystende beretning om en mørk side av vår krigshistorie. De norske tyskerjentene var langt flere enn de fleste er klar over. Den offisielle norske krigshistorien forteller lite om vår behandling av disse kvinnene. De brøt ingen lov, men de valgte fiendens menn. Straffen var knallhard. Mange ble skamklippet av mobben. Langt flere ble utsatt for grove statlige overgrep. Her møter vi Else som ble internert og deportert til Tyskland, Gudrun som ble lobotomert, Therese som måtte gi bort datteren og Ellen som fikk barn hos naziorganisasjonen Lebensborn og deretter ansatt samme sted. Flere av de siste tidsvitnene forteller her sine historier for første gang. Det er krigshistorien vi aldri fikk høre. Helle Aarnes mottok i 2008 Den store journalistprisen for artikkelserien ?Tyskerjentene?, (Bergens Tidende) som denne boken tar utgangspunkt i. ?Hun løfter frem enkeltskjebner og makter å utdype og nyansere det brede og mer kjente bildet av okkupasjonen i Norge.?Aftenposten?Det er ubehagelig lesning ikke bare fordi det handler om fredens hevnaksjoner, men også om seierherrenes dobbeltmoral.?Dagbladet

Nedreaas ble tidlig kjent som en kontroversiell forfatter som brøt tabuer. Forfatterskapet har et sterkt kvinnefokus, som i romanene Bak skapet står øksen hvor hun ... Anbefalt litteratur.

Rettsstaten sviktet de såkalte tyskerjentene og behandlet dem på en uverdig måte, sier statsminister Erna Solberg (H). tyskerjentene var dumme, eller rent ut tilbakestående. Det eksisterte likevel en minoritet som hadde en mer overbærende holdning til disse kvinnene.

RELATERTE BØKER