Ungdomsspråk

Ungdomsspråk - Ingrid Kristine Hasund | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingrid Kristine Hasund
DIMENSJON
7,76 MB
FILNAVN
Ungdomsspråk.pdf
ISBN
2968841039203

BESKRIVELSE

Ungdomsspråk er den første samlende framstilling av moderne norsk ungdomsspråkforskning. Etter grundig gjennomgang av karakteristisk trekk ved ungdomsspråket, der både slang, småord, banning, dialektholdninger og fremmedspråklig påvirkning står på menyen, munner boka ut i en diskusjon omkring kjennetegn ved en ungdommelig språkstil og en kvalifisert spådom om det norske språkets framtid. Ingrid Kristine Hasund (dr.art.) er språkforsker og førsteamanuensis ved Høgskolen i Agder. Hun har publisert flere arbeider om norsk og engelsk ungdomsspråk, med fokus på småord, slang og banning. Hun har også vært forsker i skolen, hvor hun samarbeidet med elever i forbindelse med Holbergprisen. Hasund har skrevet boka Fy Farao! Om nesten banning og andre kraftuttrykk.

( se faktaboks for forklaring) Gyldendal Undervisning 2017 Undervisningsopplegg - Nye Kontekst 1 Ungdomsspråk før og nå Tema: Sosiolekter og etnolekter Mål: Reflektere over sammenhengen mellom språk og sosial tilhørighet, og hvordan språk utvikler seg over tid. Om opplegget: Målet med oppdragene er å bevisstgjøre elevene på at språk utvikler seg, og at språk ofte henger sammen med sosial tilhørighet i tillegg ... Funnene om ungdomsspråk avkrefter mange fordommer, akkurat som Skam-serien.

Trodde du at slang var en nymotens oppfinnelse? Tenk om igjen. Ungdomsspråk. Publisert 1.

RELATERTE BØKER