Ny norsk kunst = New Norwegian art since 1990

Ny norsk kunst = New Norwegian art since 1990 - Øystein Ustvedt | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øystein Ustvedt
DIMENSJON
8,19 MB
FILNAVN
Ny norsk kunst = New Norwegian art since 1990.pdf
ISBN
5545064842015

BESKRIVELSE

Ny norsk kunst er en innføring i norsk kunst etter 1990. Leseren får oversikt over sentrale tendenser og utviklingstrekk i perioden, og innsikt i kunstnerskap som har gjort seg sterkt gjeldende de siste tiårene. Hva kjennetegner den nye norske kunsten? Boken er skrevet for å øke tilgjengeligheten og kjennskapen til samtidskunsten. Forfatteren tar for seg arbeidene til rundt 100 kunstnere i et vitalt og spennende tidsrom i norsk kunsthistorie. Boken er rikt illustrert. English summary included. Øystein Ustvedt (f. 1965) er kurator ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Han har magistergraden i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Ustvedt har tidligere vært kunstkritiker i Aftenposten, konservator ved Astrup Fearnley Museet og museumsleder ved Stenersenmuseet. «Lærerik, gjennomarbeidet og verksnær bok om vår nære kunsthistorie. Anbefales!» - Lotte Sandberg, Aftenposten «Ny norsk kunst etter 1990 fyller et hull i det norske kunstbiblioteket, og er skrevet av en forfatter som har sett det aller meste, og har evnen til å formidle det.» - Kåre Bulie, D2 «En oversikt over denne perioden måtte skrives, ikke bare for de uinteresserte, men også for de innvidde, og Ustvedt har gjort et anstendig arbeid med å trekke opp linjene over dette rotete kartet.» - Tommy Olsson, Morgenbladet «Her presenteres de mest grunnleggende trekkene i høymodernismen og den påfølgende postmodernismen. I tillegg introduseres vi for de viktigste teoretiske posisjonene på 90- og 00-tallet, fra queer theory til relasjonell estetikk på en enkel, lettfattelig måte. På dette punktet er Ustvedt en forbilledlig folkeopplyser.» - Ingvild Krogvig, kunstkritikk.no «Ustvedt har bred innsikt og imponerende kjennskap til materialet han skriver om. Han skal ha honnør for å løfte fram den unge norske kunsten i en tid der man kan få inntrykk av at alt som er av interesse foregår alle andre steder enn her. (...) Som en innføring i perioden er denne introduksjonen utmerket.» - Øivind Storm Bjerke, Numer

Gjennom spesialbestilte artikler, intervjuer og presentasjoner av utvalgte kunstnere og utstillinger gir boken et bredt bilde av norsk samtidskunst. Kunstmarkedet.no - finn oversikter med norske kunstnere, gallerier, nettgallerier, kunstforeninger, kunstmuseer, rammeverksteder m.m. Norske Billedkunstnere er fagorganisasjonen for profesjonelle billedkunstnere i Norge. - Abid Raja har ikke lyttet.

- Abid Raja har ikke lyttet. Nå står mange billedkunstnere uten økonomisk sikkerhetsnett. Ny utgave av Norsk Kunstårbok I Norsk Kunstårbok 2010 ses det blant annet nærmere på forholdet mellom norsk og internasjonal kunst gjennom artikler om residensordninger og Office for Contemporary Art Norway. Norwegian Arts Abroad er i Morgenbladet i dag for å synliggjøre vår rolle i internasjonalisering av norsk kunst - JA! Mer norsk kunst i verden! NAA: Danse- og teatersentrum, NORLA, Music Norway, Norwegian Crafts, Norsk filminstitutt, DOGA Norsk design- og arkitektursenter, Office for Contemporary Art Norway Billedkunst er et fagblad som utgis av Norske Billedkunstnere.

RELATERTE BØKER