Uten nåde

Uten nåde - Torgrim Sørnes | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torgrim Sørnes
DIMENSJON
11,39 MB
FILNAVN
Uten nåde.pdf
ISBN
3941567662745

BESKRIVELSE

I denne boken gir Torgrim Sørnes deg urovekkende fortellinger om 25 drapssaker i perioden 1783 - 1814. Vi får et innblikk i motivene bak ugjerningene, grufulle detaljer om drapene, etterforskningen, rettssakene og vitnemålene. Ikke minst får vi følge de dømte til retterstedet og overvære halshuggingen. Her rapporteres det om delinkventenes siste ord og skarpretterens og publikums reaksjoner. Den første av historiene handler om Anna Henriksdatter Østmo, som i 1783, bare 29 år gammel, ble halshugget for å ha drept tre av sine barn etter fødselen. Hun dukket overraskende opp i avisene høsten 2010 da man fant skjelettet av en hodeløs kvinne under arbeidet med en sykkelsti ved Flisa. Skjelettet viste seg å tilhøre Anna Østmo. Kroppen hennes ble uten seremoni begravd like ved retterstedet, mens hodet ble satt på en stake.

Jakt og fangst har vært tilsvarende nådeløs til isbjørnen ble fredet i 1973. Bokanmeldelse: Fredrik Virtanen: «Uten nåde - en ransakelse»: Harmdirrende mediekritikk. Han var det første store «offeret» til den svenske metoo-bevegelsen høsten 2017. Uten nåde.

Forakt for fortiden hjelper oss ikke til å forstå den. Fortidens grusomhet: En god bøddel måtte blant annet kunne halshugge, brennmerke, piske og hugge lemmer av sine ofre.

RELATERTE BØKER